- کلینیک ارتودنسی دکتر ملایی
- ارتودنسی دندان
ارتودنسی دندان چیست؟(راهنمای کامل و جامع درباره ارتودنسی دندان)
ارتودنسی دندان یک تخصص دندانپزشکی است که در روی هم تراز کردن فک ها و صاف کردن دندان های شما متمرکز است. اگر دندانهای کج، روی هم، پیچ خورده و یا فاصله دار دارید، ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص ارتودنسی داشته باشید. درمان های رایج ارتودنسی دندان، شامل بریس های سنتی، براکت های شفاف و نگهدارنده های متحرک است.
ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که بر تشخیص و درمان ناهنجاری های فک ها و دندان ها تمرکز دارد. درمان های متداول ارتودنسی شامل بریس های فلزی، براکت های شفاف و نگهدارنده های متحرک است.
نحوه قرار گرفتن دندان ها روی هم تاثیر بسزایی بر سلامت دهان و دندان شما دارد. با بهبود نحوه برخورد و روی هم قرار گرفتن دندانهای بالا و پایین، میتوانید خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات سلامت دهان، از جمله حفره، بیماری لثه و سایش بیش از حد دندان ها را کاهش دهید.
بیشتر از نقش زیبایی شناسی، ارتودنسی دندان در حفط کاربرد دندان و دهان تاثیر بالایی دارد. ناهنجاری ها و نامرتبی دندان ها میتواند باعث اختلال در جویدن، حرف زدن و حتی افزایش احتمال پوسیدگی دندان و لثه شود. با استفاده ارتودنسی دندان نه تنها لبخند زیبایی را به خود هدیه میدهید، بلکه کیفیت و سلامت دهان و دندان شما نیز تضمین میشود.
قدمت انجام درمان های ارتودنسی دندان به هزاران سال پیش باز میگردد که انسان با روش های ابتدایی و ابزار ساده برای ارتودنسی دندان استفاده میکرد. اما با پیشرفت علم و ظهور متخصصین و دانشمندانی همچون دکتر ادوارد آنگل پدر ارتودنسی مدرن، روش های امروزی ارتودنسی دندان پدید آمد.
امروزه ارتودنسی با روش های مدرنی همچون تصویربرداری سه بعدی، براکت های شفاف و برنامه ریزی دیجیتال ارتودنسی دندان تکامل یافته است.
مزایای ارتودنسی دندان
از سلامتی و بهبود کامل دهان و دندان تا جلوگیری از آسیب های دندانی گرفته تا بهبود کامل ناهنجاری های فک و زیبای لبخند، میتوان به مزایای ارتودنسی دندان اشاره کرد. دراینجا چند مورد از مزایای ارتودنسی دندان را برای شما گفته ایم.
درمان مشکلات ناهنجاری ها فک مانند اوربایت، آندربایت و کراس بایت که میتوانند باعث سایش و ساییدگی دندان ها میشود از طریق ارتودنسی دندان انجام میشود.
تراز شدن دندان ها رو هم، هم به بهبود عملکرد فکی و گیجگاهی کمک میکند هم برروی صافی دندان ها نیز تاثیر دارد. بسیاری از بیماران با این حال که دندان هایی صاف و مرتب دارند، ممکن است فک هایشان به درستی و روی هم قرار نگیرد. درمان ارتودنسی دندان به هم ترازی و صاف شدن فک ها کمک میکند.
مورد دیگری از مزایای ارتودنسی دندان میتوان به پیشگیری از مشکلات دندانی اشاره کرد. دندان های نامرتب باعث ایجاد مناطقی بین دندان ها میشود که تمیز کردن آنها بسیار سخت و در برخی موارد تقریبا ناممکن میکند. درمان ارتودنسی دندان کمک میکند که دندان ها به طور کامل روی هم تراز شوند و تمیز کردن آنها راحتتر میشوند و خطر پوسیدگی و خرابی دندان ها کمتر میشود.
پیشگیری از سایش دندان میتواند مورد دیگری باشد که جزو مزایای ارتودنسی دندان به حساب بیاید. یک لبخند زیبا با دندان ها مرتب و تراز شده روی هم نشانه ای از سلامت دندان و دهان میباشد. درمان ارتودنسی دندان لبخند شما را به شکل چشمگیری بهبود میبخشد.
توانایی تولید صدا به ترکیب و کمک دندان ها، فک و زبان شما بستگی دارد. در برخی از موارد خاص از ناهماهنگی های فکی و دندان میتواند باعث ایجاد اختلال در گفتار مانند سوت زدن، حساسیت برروی حروف س و ش و حتی عدم توانایی تلفط بعضی از کلمات شود. ارتودنسی دندان میتواد با بهبود و درمان این نوع اختلالات گفتاری و لفطی شود.
ارتودنسی دندان طیف وسیعی از مزایا برای بهبود عملکرد و سلامت دهان و دندان را ارائه میدهد. فرقی نمیکند برای فرزندان دلبندتان باشد و یا برای افرادی با سن بالاتر، ارتودنسی دندان میتواند کمک بسیاری به شما کند.
مراحل و ترتیب انجام ارتودنسی دندان
- مرحله اول ارتودنسی دندان با بررسی سابقه پزشکی دندان ها و ازریابی وضعیت دندان ها میباشد. در این مرحله متخصص ارتودنسی شروع به مشاوره برای بهترین و کم هزینه ترین نوع درمان ارتودنسی برای دندان شما میکند.
- در مرحله دوم متخصص ارتودنسی با استفاده از تصویری برداری 3یعدی و عکس های وضعیت دندان و لثه ها سوابق و وضعیت دقیق دندان و لثه ها رو مشخص میکند.
- در مرحله سوم ارتودنسی دندان، متخصص ارتودنسی با استفاده از عکس ها و تصویر های 3بعدی مرحله قبل بریس های فلزی و یا شفاف مخصوص دندان شما قالب گیری کرده و برای نصب بر روی دندان ها آماده میکنید.
- مرحله چهارم فاز فعال ارتودنسی نامیده میشود. متخصص ارتودنسی با نصب براکت های ارتودنسی دندان، وضعیت ارتودنسی را به حالت فعال تغییر میدهد. در این مرحله ویزیت های چکاپ معین برای ارزیابی پیشرفت ارتودنسی دندان صورت میگیرد. این ویزیت های معمولا هر 6 تا 8 هفته انجام میشود.
- مرحله پنجم بعد از چکاپ های مداوم و مستمر نوبت به برداشتن بریس ها براکت ها رسیده است. مدت زمان ماندگاری براکت های ارتودنسی دندان بسته به نوع و شدت ناهنجاری میتواند متغیر باشد. اما معمولا این مدت بین 12 تا 24 ماه میباشد. نکته مهمی که باید بدانید این است که بعد اتمام دوره درمان ارتودنسی دندان برای عدم بازگشت دندان ها به حالت قبلی باید از نگهدارنده های بعد از ارتودنسی استفاده کنید.
- در مرحله ششم متخصص ارتودنسی به شما در مورد مدت زمان و نحوه استفاده از نگهدارنده ارتودنسی دندان صحبت میکند و بعد از این طول درمان ارتودنسی دندان شما به پایان رسیده است.
برای دریافت مشاوره رایگان و جزئیات بیشتر طول درمان و مراحل ارتودنسی دندان میتوانید با متخصصان ارتودنسی کلینیک دکتر ملایی تماس بگیرید.
هزینه ارتودنسی دندان چقدر است؟
هزینه های ارتودنسی دندان برای بزرگسالان و کودکان به نسبت سن و شدت ناهنجاری میتواند متغیر باشد.
در کلینیک دکتر ملایی میتوانید تمام هزینه های مربوط به ارتودنسی دندان خود را به جز شرایط نقدی با شرایط اقساط نیز پرداخت نمایید.
در ارتودنسی دندان میتواند انواع مختلف براکت ها وبریس ها قیمت و هزینه های متفاوتی داشته باشند. همچنین مدت زمان درمان ارتودنسی دندان میتواند در قیمت ارتودنسی تاثیر بگذارد.
در بحث استفاده بیمه برای هزینه ارتودنسی، باید گفت که تعداد کمی از شرکت های بیمه هستند که هزینه های ارتودنسی دندان را پوشش میدهند با این حال اگر از بیمه های پوشش دهنده ی ارتودنسی بهره میبرید، میتوانید در هزینه های ارتودنسی دندان خود صرفه جویی کنید و مبالغ کمتری را از جیب بپردازید.
در تهران و کلینیک دکتر ملایی، هزینه و قیمت ارتودنسی دندان ها برای فک بالا بطور حدودی بین 20 الی 30 میلیون میباشد و برای فک پایین نیز به همین مابین 20 تا 30 میلیون میباشد. در مجموعه هزینه ارتودنسی فک بالا و پایین باهم بطور تقریبی بین 40 تا 60 میلیون میباشد.
فیلم ارتودنسی دندان
سوالات متداول
مدت زمان درمان ارتودنسی دندان از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. برخی از درمان ها ممکن است چند ماه طول بکشد در حالی که برخی دیگر ممکن است چندین سال طول بکشد. به طور متوسط، مدت زمان درمان معمولی ارتودنسی دندان بین 12 تا 36 ماه طول می کشد.
اگر این خواسته از سمت شما باشد متخصص ارتودنسی این کار را برای شما انجام میدهد.با این حال، اینکه آیا این درمان لازم است یا اینکه متخصص ارتودنسی شما این درمان را توصیه می کند، داستان کاملاً دیگری است.
اگرچه ممکن است در دو تا سه ماه اول درمان متوجه هیچ تغییر قابل مشاهده ای نشوید، اما بریس ها بلافاصله شروع به درمان دندان ها می کنند.
اوایل نوجوانی یا سنین بین 10 تا 14 سالگی به طور کلی زمان ایده آل برای شروع درمان ارتودنسی دندان در نظر گرفته می شود.
این به این دلیل است در این سنین افراد بافت استخوانی نرمتری نسبت به سنین بالاتر دارن و همچنان میتوانند به تغییر موقعیت دندان ها و فکها پاسخ میدهد.