ارتودنسی متحرک
- کلینیک ارتودنسی دکتر ملایی
- ارتودنسی متحرک
مطالب این صفحه توسط دکتر مبینا ملایی، جراح و متخصص ارتودنسی دندان با بیش از 10 سال سابقه کار در زمینه ارتودنسی، عضو انجمن ارتودنسیست های آمریکا و رتبه برتر بورد تخصصی و همچنین دارای تجربه بالا در درمان انواع ناهنجاری های دندانی و فکی نوشته شده است. دکتر مبینا ملایی بطور خاص در زمینه استفاده از ارتودنسی برای مرتب شدن فک و دندان تخصص دارد.
ارتودنسی متحرک چیست؟
ارتودنسی متحرک یکی از روشهای درمان مشکلات دهان و دندان است که در آن از فشار و کشش برای تغییردادن موقعیت دندانها و فکهای بالا و پایین استفاده میشود. از دستگاههای مختلفی مثل براکتهای متحرک، پلیتها، ماسکها و اسپیسرها برای ارتودنسی متحرک استفاده میشود که در برخی شرایط این دستگاهها را به طور تکی و در برخی شرایط به طور ترکیبی استفاده میکنند. درصورتیکه از مشکلاتی مثل کجی فک و دندانها، فاصله افتادن بین دندانها و تراکم بیش از حد دندانها رنج میبرید این روش میتواند برای درمان شما مناسب باشد.
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
ویزیت
"*" indicates required fields
ارتودنسی متحرک برای چه دندانهایی مناسب است؟
از ارتودنسی متحرک برای درمان دندانهایی که نیاز به صاف یا منظمشدن دارند استفاده میشود. اگر لازم است که دندانهای شما به طور افقی جابهجا شوند روش ارتودنسی متحرک برای شما ایدهآل خواهد بود. این روش برای افرادی که دندانهای آنها به سمت داخل یا خارج کج شدهاند جوابگو نیست و این افراد باید به دنبال روشهای درمانی دیگری باشند. از ارتودنسی متحرک هم برای بچهها و هم برای بزرگسالان میتوان استفاده کرد.
مزایای استفاده از ارتودنسی متحرک
استفاده از ارتودنسی متحرک میتواند دارای فواید مختلفی باشد که برخی از این فواید عبارتاند از:
- این انواع از ارتودنسی را میتوان بهراحتی و باتوجهبه نیاز بیمار تنظیم کرد.
- استفاده از این انواع ارتودنسی نسبت به انواع ثابت راحتتر است و بیمار میتواند آن را در مواقعی که نیاز باشد از دهان خود خارج کند.
- ارتودنسیهای متحرک کمتر باعث اختلال در زندگی بیمار میشوند و نسبت به انواع ثابت محدودیتهای کمتری را در غذاخوردن و صحبتکردن ایجاد میکنند.
- ازآنجاییکه ارتودنسیهای متحرک از جنس پلاستیک هستند بهراحتی میتوان آنها را با مسواک تمیز کرد و به نظافت آنها رسیدگی کرد.
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
معایب استفاده از ارتودنسی متحرک
استفاده از ارتودنسی متحرک در برخی شرایط میتواند معایبی هم داشته باشد که برخی از این شرایط عبارتاند از:
- زمانی که از ارتودنسی متحرک استفاده میشود ممکن است که فرایند درمان طولانیتر باشد و در نتیجه لازم باشد که بیمار برای مدت بیشتری با ارتودنسی زندگی کند.
- برای اینکه استفاده از ارتودنسی متحرک بیشتر جوابگو باشد لازم است که بیمار هم در فرایند درمان خود همکاری کند که این موضوع میتواند درمان را در برخی شرایط با اختلال مواجه کند.
- در برخی شرایط ممکن است که استفاده از ارتودنسی متحرک باعث بروز عوارض جانبی مختلفی مثل درد، افزایش ترشحات بینی، خشکشدن دهان، آفت دهان و خراشیدهشدن دندانها شود.
- ازآنجاییکه این انواع از ارتودنسی متحرک هستند ممکن است که در طول روز در دهان بیمار حرکت کنند و او را آزار دهند.
- زمانی که از ارتودنسی متحرک برای درمان استفاده میشود معمولاً لازم است که آن را به طور دورهای تعویض کنند که این موضوع میتواند هزینههای پرداختی توسط بیمار را افزایش دهد.
چه افرادی به ارتودنسی متحرک نیاز دارند؟
بهطورکلی اینکه افراد مختلف از چه نوع ارتودنسی برای درمان مشکلات دهان و دندان خود استفاده کنند به نظر پزشک بستگی دارد. بااینوجود برخی از افرادی که میتوانند از ارتودنسی متحرک استفاده کنند عبارتاند از:
- افرادی که دندانهای آنها در جای درست خود رشد نکردهاند و به عبارتی افتادگی دندان دارند.
- افرادی که دندانهای بینظمی دارند و به عبارتی دندانهای آنها جابهجا شدهاند.
- افرادی که دندانهای آنها بیش از حد فاصله دارند و نیاز است که این فاصله کاهش پیدا کند.
- افرادی که از مشکلات فکی رنج میبرند و نیاز است که موقعیت فک آنها تغییر کند.
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
ارتودنسی متحرک برای کودکان
درصورتیکه میخواهید از ارتودنسی متحرک برای درمان مشکلات دهان و دندان کودک خود استفاده کنید بهتر است که او در سن ۶ تا ۷ سالگی قرار داشته باشد. ازآنجاییکه بیشتر در این سن دندانهای شیری میافتند و دندانهای دائمی رشد میکنند احتمال بهبود ناهنجاریهای دندانی کودک بالاتر میرود. در این سن فکهای کودک هم هنوز درحالرشد هستند که میتواند به این موضوع کمک کند. استفاده از این نوع ارتودنسی ازآنجاییکه ظاهر بهتری دارد برای اعتمادبهنفس کودک هم بهتر خواهد بود و راحتتر میتوان بهداشت آن را رعایت کرد.
ارتودنسی متحرک در سنین بالا
استفاده از ارتودنسی متحرک در سنین پایین میتواند باعث شود که احتمال درمان ناهنجاریهای فک و دندان افزایش پیدا کند؛ اما افراد بالای ۲۰ سال هم درصورتیکه از مشکلات خفیف رنج میبرند میتوانند از این روش استفاده کنند. درصورتیکه مشکلات فک و دندان برای فرد بزرگسال شدید باشند بهتر است که از ارتودنسی ثابت استفاده شود؛ اما این موضوع هم میتواند به نظر پزشک متخصص بستگی داشته باشد.
انواع ارتودنسی متحرک
ارتودنسیهای متحرک دارای انواع مختلفی هستند که از هرکدام از این انواع برای درمان مشکلات خاصی استفاده میشود. برخی از این انواع عبارتاند از:
- پلاک نامرئی
پلاکهای نامرئی که حالت شیشهای دارند و بر روی دندانها قرار میگیرند معمولاً برای افرادی مناسب هستند که نمیخواهند ارتودنسی آنها خیلی مشخص باشد. در این نوع ارتودنسی از براکتها و سیمهای فلزی استفاده نمیشود و باید هر ۲ هفته یکبار آنها را تعویض کرد.
- پلاک متحرک با فنر Z
افرادی که دندانهای جلویی آنها عقبنشینی دارند بهتر است که پلاکهای متحرک با فنر Z استفاده کنند. به کمک این نوع ارتودنسیهای متحرک دندانها همردیف میشوند.
- پلاک فانکشنال
درصورتیکه علاوه بر صافشدن دندانها لازم است که فکهای بالا و پایین هم در محل درست خود قرار بگیرند استفاده از پلاک فانکشنال توصیه میشود. این پلاک باعث واردشدن فشار به فک میشود و در نتیجه مشکلات آن را اصلاح میکند.
مدتزمان درمان با ارتودنسی متحرک چقدر است؟
اینکه لازم باشد تا چه مدت ارتودنسی متحرک بر روی دندانهای شما باقی بمانند میتواند به نوع استفاده شده بستگی داشته باشد. بااینوجود میتوان گفت که دوره درمان با این ارتودنسیها حدود ۱ تا ۵/۱ سال است. سطح مشکل فک و دندان هم میتواند بر دوره درمان تأثیرگذار باشد. ازآنجاییکه لازم است که از ریتینرها هم بعد از انجام ارتودنسی استفاده شود ممکن است که دوره درمان افزایش هم پیدا کند.
برای مشاوره رایگان تماس بگیرید
هزینه انجام ارتودنسی متحرک چقدر است؟
بهطورکلی نمیتوان هزینه لازم برای انجام ارتودنسی متحرک را به طور دقیق مشخص کرد؛ چون که این موضوع میتواند به برنامه درمانی، بیمه، سطح مشکل شما و مواردی ازایندست بستگی داشته باشد. طبیعتاً این که از چه نوع ارتودنسی یا وسیلهای برای درمان استفاده شود هم بر هزینه آن تأثیرگذار خواهد بود.
روشهای تمیزکردن ارتودنسیهای متحرک
توصیه میشود که برای تمیزکردن ارتودنسی خود از خمیردندان استفاده نکنید تا بر روی آنها خراش ایجاد نشود. بهتر است که برای تمیزکردن ارتودنسیهای متحرک از روشهای دیگری استفاده کنید که برخی از این روشها عبارتاند از:
- شستن دستگاه با آب برای اینکه مواد غذایی خشکشده بر روی آن از بین بروند.
- تمیزکردن ارتودنسی با یک برس نرم قبل و بعد از خوابیدن و بعد از هر وعدهغذایی
- استفاده از پاککنندههای ملایم مثل صابون و آب ولرم
- تمیزکردن ارتودنسی با حرکت دایرهای برای اینکه تمام ذرات از بین بروند.
- استفاده از یک پنبه مرطوب برای پاککردن شیارها و گوشههای ارتودنسی
- استفاده از قرصهای آنتیباکتریال برای ضدعفونیکردن دندانها
دستگاههای استفاده شده در ارتودنسی متحرک
دستگاههای مختلفی وجود دارند که ارتودنسیهای متحرک را تشکیل میدهند. ممکن است که از این دستگاهها بهصورت تکی یا ترکیبی استفاده شود. این دستگاهها عبارتاند از:
- براکتهای متحرک: براکتهای متحرک با متصلشدن بر روی دندانها به فک و دندانها فشار وارد میکنند. درصورتیکه از براکتهای متحرک برای درمان شما استفاده میشود باید رژیم غذایی توصیه شده توسط دندانپزشک را رعایت کنید و برای معاینههای مرتب به او مراجعه کنید.
- اسپیسرها: از اسپیسرها در شرایطی استفاده میشود که دندانها بیش از حد تراکم دارند و باید بین آنها فاصله ایجاد شود. استفاده از این دستگاهها میتواند باعث افزایش درد در بیمار شود
- پلیتها: یکی دیگر از دستگاههای ارتودنسی متحرک پلیتها هستند که معمولاً از آنها برای ترازکردن دندانها و بزرگتر کردن فضای دهان استفاده میشود.
- ماسکها: درصورتیکه از مشکلات فکی رنج میبرید ممکن است که از ماسکها برای درمان شما استفاده شود. ماسکها میتوانند با قرارگرفتن بر روی چهره فک شما را به سمت جلو بکشند و آن را در جای درست خود قرار دهند.
- ریتینرها: از ریتینرها یا دستگاههای تراکمی هم معمولاً بعد از اتمام ارتودنسی استفاده میشود تا اقدام درمانی انجام شده ثبات پیدا کند. درصورتیکه از ریتینرها استفاده نشود احتمال بههمریختگی دوباره دندانها و بازگشت مشکلات قبلی بالا میرود. ریتینرها هم به دو نوع هاولی و شفاف تقسیم میشوند که نوع اول برای تثبیت دندانهای فک بالا استفاده میشود و نوع دوم هم به دلیل اینکه حالتی شفاف و نامرئی دارد محبوبیت زیادی دارد.
اقدامات ضروری قبل از انجام ارتودنسی متحرک
در برخی شرایط ممکن است لازم باشد که اقدامات مختلفی قبل از انجام ارتودنسی متحرک انجام شوند تا احتمال نتیجهگیری از درمان بالاتر برود. اینکه چه اقداماتی قبل از ارتودنسی انجام شوند میتواند به شرایط بیمار بستگی داشته باشد. برخی از اقداماتی که در این شرایط انجام میشوند عبارتاند از:
- درمان بیماریهای دهان و دندان: درصورتیکه هرگونه بیماری لثه، پوسیدگی دندان یا بیماریهای دهان و دندان دیگر وجود دارند باید قبل از انجام ارتودنسی متحرک درمان شوند. درصورتیکه دندانپزشک متخصص قبل از انجام ارتودنسی این مشکلات را بررسی و درمان نکند ممکن است که احتمال نتیجهگیری از ارتودنسی متحرک هم کاهش پیدا کند.
- جرمگیری: قبل از انجام ارتودنسی متحرک لازم است که جرمگیری دندانهای بیمار هم انجام شود. در صورتی دندانهای بیمار قبل از ارتودنسی جرم داشته باشند ممکن است که میزان جرم روی دندانها بهمرورزمان افزایش پیدا کند و در نتیجه روند درمان با مشکل مواجه شود.
- کشیدن دندان: معمولاً ارتودنسی متحرک به این منظور انجام میشود که تراکم دندانها در دهان بیمار حفظ شود و لازم نباشد که دندانی کشیده شود. بااینوجود در برخی شرایط ممکن است لازم باشد که قبل از انجام ارتودنسی برای نتیجهگیری بهتر یک یا چند تا از دندانهای بیمار کشیده شوند. متخصص دندانپزشک تنها در صورتی این کار را انجام خواهد داد که احتمال درمان بیمار را بالا ببرد.
مراحل آمادهشدن برای ارتودنسی متحرک
مراحلی که برای انجام ارتودنسی متحرک باید طی کنید عبارتاند از:
- بررسی سلامت دندان و لثه: در مرحله اول لازم است که دندانها و لثههای شما به طور کامل بررسی شوند و از سلامتی آنها اطمینان حاصل شود. درصورتیکه لثهها و دندانهای شما مشکلات ثانویهای مثل عفونت داشته باشند امکان انجام ارتودنسی هم وجود ندارد.
- برنامه ریزی زمانی: بعد از انجام ارتودنسی لازم است که برای نگهداری و حفظ آن وقت بگذارید. در واقع دندانپزشک بعد از انجام این عمل نحوه مراقبت از ارتودنسی را به شما آموزش میدهد و شما قبل از اینکه ارتودنسی متحرک را انجام دهید باید آماده باشید که برای این کار وقت و انرژی بگذارید.
- برنامه ریزی برای هزینه درمان: ازآنجاییکه درمان مشکلات دهان و دندان با ارتودنسی معمولاً فرایندی طولانی است ممکن است که لازم باشد هزینه آن را به شکل اقساطی پرداخت کنید. بهتر است که قبل از انجام ارتودنسی فکری برای تأمین هزینههای آن بکنید. هر چقدر که بیشتر برای انجام یک ارتودنسی متحرک باکیفیت هزینه کنید طبیعتاً نتیجه بهتری هم خواهید گرفت.
- مشاوره و ارزیابی اولیه: قبل از انجام ارتودنسی لازم است که آزمایشها و عکسبرداریهای لازم را هم انجام دهید تا مشخص شود این نوع ارتودنسی برای مشکل شما مناسب خواهد بود یا خیر. علاوهبرآن عکسبرداری میتواند به دندانپزشک در اجرای هرچه بهتر ارتودنسی کمک کند.
- قالب گیری دندان: قبل از انجام ارتودنسی متحرک لازم است که دندانپزشک قالب دندانهای شما را هم بگیرد که این کار به دو روش سنتی و دیجیتالی امکانپذیر است. روش سنتی این کار معمولتر است و نهایتاً ۱۰ دقیقه طول میکشد. بعد از اینکه قالب دندانها شما گرفته شد آن را به لابراتوار میفرستند تا پلاکهای اختصاصی برای دندان شما ساخته شوند و در ارتودنسی مورداستفاده قرار بگیرند.
- قرار دادن دستگاه ارتودنسی متحرک روی دندان: بعد از اینکه پلاکهای اختصاصی برای دندانهای شما ساخته شدند لازم است که این پلاکها جاگذاری شوند یا همان عمل ارتودنسی انجام شود. بعد از اینکه ارتودنسی انجام شد به بیمار مواردی مثل نحوه تمیزکردن ارتودنسیها و خارجکردن پلاکها در صورت لزوم آموزش داده میشوند. چند روز اول انجام ارتودنسی میتواند برای بیمار دشوار باشد و او را آزار دهد؛ اما با انجام کارهایی مثل باز و بسته کردن مرتب دهان بیمار میتواند بیشتر به پلاکهای داخل دهان خود عادت کند.
- مراجعات منظم به کلینیک ارتودنسی: بعد از اینکه ارتودنسی انجام شد لازم است که بیمار در جلسات مختلفی به دندانپزشک مراجعه کند تا وضعیت دندانهای او بررسی شوند. معمولاً توصیه میشود که این کار هر ماه یکبار انجام شود تا در صورت بروز هرگونه مشکل برای پلاکهای کارگزاری شده این مشکلات رفع شوند. بعد از پایان دوره درمان بیمار میتواند پلاکها را به طور کامل از دهان خود خارج کند.
- استفاده از ریتینر ارتودنسی: بعد از اینکه بیمار پلاکها و دستگاههای ارتودنسی را از دهان خود خارج کرد لازم است که از ریتینرها برای حفظ وضعیت دندانهای خود استفاده کند. اینکه تا چه زمانی لازم باشد بیمار از ریتینر استفاده کند میتواند به نظر دندانپزشک بستگی داشته باشد.
نکات قابلتوجه در درمان به کمک ارتودنسی متحرک
در فرایند انجام عمل ارتودنسی متحرک لازم است که بیمار همکاری کامل با دندانپزشک داشته باشد و هرگونه توصیه که توسط او ارائه میشود را به طور دقیق اجرا کند. برخی از نکات مهمی که در طول درمان با ارتودنسی باید در نظر داشته باشید عبارتاند از:
- لازم است که بعد از انجام ارتودنسی در بیشتر ساعات روز پلاکهای متحرک را در دهان خود قرار دهید تا مشکلات فک و دندان شما حل شوند. در واقع درصورتیکه این کار را انجام ندهید فشار لازم برای قرارگرفتن دندانهای شما در محل مناسب وارد نمیشود و در نتیجه روند درمان شما با مشکل مواجه خواهد شد.
- در چند روز ابتدایی انجام ارتودنسی متحرک ممکن است با مشکلاتی مثل ترشح بیش از حد بزاق مواجه شوید که این مشکلات طبیعی هستند و بعد از مدتی از بین میروند.
- درصورتیکه ورزشهای پر برخورد مثل ورزشهای رزمی را انجام میدهید بهتر است که قبل از ورزش پلاکها را از دهان خود خارج کنید تا به آنها آسیبی وارد نشود.
- بعد از خارجکردن پلاکهای ارتودنسی متحرک از دهان خود آنها در محفظه مخصوص خود قرار دهید و از قراردادن آنها در دستمالکاغذی یا هرجای دیگری که احتمال آلودهشدن آنها وجود دارد خودداری کنید. این پلاکها را در معرض آفتاب هم قرار ندهید.
- زمانی که میخواهید غذا بخورید، مسواک بزنید یا نوشیدنیهای رنگی و گازدار مصرف کنید توصیه میشود که پلاکها را از دهان خود خارج کنید.
- از خمیردندان برای تمیزکردن پلاکهای ارتودنسی استفاده نکنید و حتماً این کار را به کمک محلولهای شستوشو انجام دهید. خمیردندان میتواند این پلاکها را خراش دهد و احتمال تجمع باکتریها و آلودگیها را افزایش دهد. از سفیدکنندهها هم استفاده نکنید؛ چون که میتوانند پلاکهای ارتودنسی را تخریب کنند.
- برای شستن پلاکهای ارتودنسی متحرک از آب داغ یا آب جوش استفاده نکنید؛ چون که ممکن است این پلاکها آسیب ببینند.
- علاوه بر اینکه لازم است بهداشت دندانها و لثههای خود را رعایت کنید باید به نظافت پلاکهای ارتودنسی هم توجه کنید و اجازه ندهید که بیش از حد آلوده شوند. حتماً قبل از قراردادن پلاکهای ارتودنسی در دهان خود آنها را تمیز کنید و بشویید. درصورتیکه این کار را انجام ندهید احتمال بروز عفونتهای دهان و دندان بالا میرود.
- درصورتیکه حس کردید طعم تلخ در دهان شما ایجاد شده است یا دهان شما بوی بدی میدهد حتماً پلاکهای ارتودنسی را دهان خود خارج کنید. در این شرایط باید دراسرعوقت به دندانپزشک مراجعه کنید.
تفاوت ارتودنسیهای ثابت و متحرک
بهطورکلی ارتودنسیها را میتوان به دو نوع ثابت و متحرک تقسیم کرد که هر کدام از آنها دارای ویژگیهای خاصی هستند. برخی از تفاوتهای این دو نوع ارتودنسی عبارتاند از:
- همانطور که از نام ارتودنسیهای ثابت پیداست در این روش درمانی پلاکهای ارتودنسی باید تا پایان دوره درمان در دهان بیمار باقی بمانند و برخلاف انواع متحرک نمیتوان آنها را جابهجا یا خرج کرد.
- ارتودنسیهای متحرک معمولاً برای افراد که سن پایینی دارند یا مشکل آنها خفیف است استفاده میشود. ازآنجاییکه در سنین بالا دندانها و استخوان فک تثبیت بیشتری پیدا میکنند لازم است که برای درمان آنها از ارتودنسیهای ثابت استفاده شود.
- نوع مشکلی که فرد دارد میتواند مشخص کند که باید از ارتودنسی ثابت یا متحرک استفاده کند. افرادی که مشکلاتی مثل تنگی کام، کوچکی یا بزرگی فک و جلو بودن یا عقب بودن دندانها را دارند معمولاً باید از ارتودنسی متحرک برای درمان خود استفاده کنند. در صورتی هم که فرد دارای دندانهایی نامنظم است استفاده از ارتودنسی ثابت بهتر میتواند برای او پاسخگو باشد. بهطورکلی میتوان گفت که ارتودنسی متحرک برای ناهنجاریهای فک و ارتودنسی ثابت برای ناهنجاری دندان بهتر هستند.
- یکی دیگر از تفاوتهای این دو نوع ارتودنسی هزینه آنهاست. بهطورکلی هزینهای که برای انجام ارتودنسیهای ثابت باید پرداخت کنید بیشتر از ارتودنسی متحرک است. البته این موضوع میتواند به دندانپزشکی که به آن مراجعه میکنید هم بستگی داشته باشد.
سوالات متداول
افرادی که دارای مشکلات فک و دندان خفیف تا متوسط هستند میتوانند از ارتودنسی متحرک استفاده کنند.
بله، در چند روز اول ممکن است که بیمار احساس درد کند؛ اما بعد از مدتی این درد از بین میرود.
درصورتیکه میخواهید بهترین نتیجه ممکن را بگیرید بهتر است که ارتودنسیها را در بیشتر طول روز در دهان خود قرار دهید و تنها برای غذاخوردن و مسواکزدن آنها را خارج کنید. معمولاً توصیه میشود که بیشتر از ۴ ساعت این ارتودنسیها را از دهان خود خارج نکنید.
همکاریکردن با دندانپزشک و گوشدادن به توصیههای او میتواند از هر چیزی اهمیتی بیشتری داشته باشد. در مراقبت از پلاکهای ارتودنسی متحرک هم باید نکات خاصی را رعایت کنید تا به آنها آسیب وارد نکنید. برای مثال آنها را با مسواک مخصوص تمیز کنید و به آنها خمیردندان نزنید.
مایعاتی که بیش از حد شیرین هستند یا اینکه رنگهای شیمیایی دارند را نباید زمانی که پلاکهای ارتودنسی را در دهان خود دارید مصرف کنید.
خیر، این نوع ارتودنسیها دارای براکت هایی که بر روی دندانهای شما قرار بگیرند نیستند و از جنس پلاستیک و سیمهای فلزی هستند.
بله، میتوان گفت که یکی از مهمترین مزایای استفاده از ارتودنسیهای متحرک این است که میتوان آنها را قبل از غذاخوردن از دهان خارج کرد. مصرف غذا درحالیکه پلاکهای ارتودنسی در دهان شما قرار دارند میتواند باعث واردشدن آسیب به آنها شود.
بهطورکلی استفاده از ارتودنسیهای متحرک دارای محدودیت سنی خاصی نیست و هر کسی میتواند از آنها استفاده کند. بااینوجود میتوان گفت که هرچقدر سن بیمار پایینتر باشد احتمال اینکه درمان با ارتودنسی بهتر جواب دهد بیشتر است.